top of page

Recenzia: Ílová čistiaca maska Argalista Nila Mask od arganola.sk

Je večer, sedím v pyžame, popíjam čaj a čakám na obľúbený film. Práve taký moment je ideálny pre skincare chvíľku. Nemyslím tým rýchle odlíčenie a "napatlanie" krému. Občas si zaslúžime čas pre seba, kedy prídu na rad aj iné produkty, krém, sérum, pleťová maska či olejčeky.


Ako ste na tom vy? Máte radi pleťové masky? Ako často ich používate? Ja som maskový maniak. Hoci pôvodne som inklinovala k "látkovým" typom, postupne som presedlala na zmývateľné. Dokonca som na to "namotala" aj môjho Maja.


Ako na zavolanie sa mi do rúk dostala ílová maska Argalista z e-shopu www.arganola.sk, ktorá je už na prvý pohľad výnimočná. Ílové masky nepatrili medzi stálice v mojej rutine ale po tejto skúsenosti som zmenila názor. Absorbujú prebytočný maz a odstránia všetko, čo na našu pleť nepatrí. Popasujú sa s rozšírenými pórmi a chránia prirodzený film pokožky.


Pre výrobky Argalista sú typické starostlivo vybrané a ekologicky pestované suroviny. Neobsahujú chemické konzervačné látky či syntetické farbivá.


Samotná Argalista Nila mask od www.arganola.sk sa vyrába z najjemnejšieho ílu, kaolínu. Dodáva pleti minerálne látky, spevňuje a rozžiari. Zároveň odstraňuje nečistoty a baktérie z pokožky bez toho, aby spôsobil začervenanie alebo podráždenie. Samotný kaolín má neutrálne pH a je bohatý na oxid kremičitý. Je to skrátka taký malý prírodný exfoliátor. Okrem kaolínu v nej nájdete aj ružovú vodu, prírodné indigo, lávovú zem, glycerín, bambucké maslo, arganový olej, mandľový olej, med, kokosový olej, opunciový olej či šafrán.

ílová čistiaca maska argalista nila mask

Som si istá, že ste po prečítaní názvov niektorých zložiek zdvihli obočie. Nebojte sa, ani ja som niektoré z nich nepoznala. Napríklad také Indigo. A pritom je tu s nami už dlhý čas. Pôvodne sa jeho listy používali ako jedno z najbežnejších prírodných farbív na svete na zafarbenie látok na modrú. To však nie je všetko.


Veda ide dopredu aj v kozmetickom priemysle. Práve preto ho niektoré kozmetické spoločnosti zaradili do produktov pre jeho účinky pri zmierňovaní kožných ochorení, ako napríklad ekzém alebo psoriáza. Rovnako má údajne aj protizápalové vlastnosti, pomáha pri nadmernej tvorbe kožného mazu, liečbe akné a podobne. Aj preto sa ho tvorcovia Argalista rozhodli pridať do čistiacej pleťovej masky.


V maske objavíte aj lávovú zem, inak nazvanú Maroccan White Lava Clay, Rhassoul Clay alebo Ghassoul Clay. Ťaží sa z pohoria Atlas vo východnom Maroku. Je to mimoriadny íl bohatý na minerály, ktorý pomáha pri dehydratovanej, citlivej pokožke a rozšírených póroch. Pomáha tiež budovať a posilňovať pružnosť pokožky. Lávová zem je unikátny druh ílu, ktorý na seba viaže nečistoty bez toho, aby porušoval prirodzený film pokožky.

ílová maska na pleť

Masku Nila Sahraouia si na pleti nechávam dlhšie ako je odporúčané. Je to taká moja chvíľka relaxu. Väčšinou si vtedy len tak ľahnem, zavriem oči a snažím sa tých 20 minút absolútne na nič nemyslieť. Nezabúdajte, že nie len fyzický relax je dôležitý ale v dnešnej dobe najmä aj ten psychický. Následne si masku jemne zmývam uteráčikom namočeným vo vlažnej vode. Z pleti tak ide dole ľahko a šetrne.


Pre svoju jemnosť si ju obľúbi aj suchá pokožka, citlivá a rovnako si na nej "pochutí" aj mastný typ.

kaolínová maska na pleť

Pýtate sa na výsledok? Poviem vám len tri slová. Hebká ako prdelka! Maska zanecháva moju tvár jemnú a čistú. Následne samozrejme nanášam hydratačný krém. Predsa len ide o čistiacu masku a tá pri sušienkach ako som ja môže neskôr narobiť viac škody ako úžitku. Kúpila by som si Argalista Nila Mask od www.arganola.sk opäť? Áno! Cena je vzhľadom na množstvo a výsledný efekt veľmi príjemná a tá modrá farba na tvári ma vždy pobaví! :)

Recent Posts

See All
profilova foto_Michaela Recht.jpg

Vitajte!

Ste tu noví? Objavili ste ma náhodou? Prečítajte si viac

o mne, o mojom svete,

denníku tridsiatničky

a článkoch, ktoré s radosťou prinášam mojim čitateľom.

Aby vám
nič neuniklo.

Ďakujem za odber :)

  • Instagram
  • Facebook
  • Pinterest
  • Twitter
bottom of page