top of page

5 tipov pre lepšiu komunikáciu

On: "Som rád, že už nemusím zažívať hádky ako v predošlých vzťahoch a že sa vieme normálne rozprávať."

5 tipov pre lepšiu komunikáciu

S priateľom spolu žijeme už nejaký ten rok a naozaj sa nehádame. Vždy spolu otvorene a úprimne komunikujeme. Určite v tom hrá rolu aj môj "mámvpi..zmus", nebudeme si klamať. Ale je zdravý a v norme, takže to obom stranám vyhovuje. Samozrejme, museli sme sa naučiť fungovať trošku inak, najmä v čase, keď sme počas pandémie obaja ostali na pár mesiacov doma, medzi štyrmi stenami, 24/7. Zažili ste to aj vy? Ja mám pocit, že to otriaslo asi každým vzťahom a nejeden to žiaľ neustál.

“Rozprávame sa o všetkom. O plánoch, snoch, sklamaniach, či o tom, kto vynesie smeti, lebo ani jednému sa nechce.”

My sme tento masaker našťastie dali. Dôvodov je viacero. Rozprávame sa o všetkom. O plánoch, snoch, sklamaniach, či o tom, kto vynesie smeti, lebo ani jednému sa nechce. Rozhovory sú pre nás kľúčové a preto si vždy vyhradíme dostatok času. I keď, úprimne, mne sa niekedy chce vykecávať oveľa menej, ako jemu. No práve vďaka rozhovorom sa dokážeme vyhnúť konfliktom, počúvame sa a cítim sa s ním prepojená.


Ak sa k nejakému konfliktu aj schyľuje, vieme, kedy ostať ticho a zbytočne nepokračovať v debate.

V danej chvíli by to nemalo zmysel. Radšej počkáme, dáme si čas, predýchame to, premyslíme a neskôr pokračujeme. Nezametáme bordel pod koberec. Nech sme akokoľvek vyťažení, vždy si nájdeme čas, aby sme vypočuli jeden druhého a nestratili sa v pracovnom zhone a záplave povinností.


Aké sú tie vaše tajné triky, aby vám to doma fungovalo a navzájom ste sa nepozabíjali? Podeľte sa o svoje, skúsenosti či obľúbené tipy a triky v komentároch.


Ďalšie tipy pre lepšiu komunikáciu, ktoré viete využiť nie len vo vzťahu ale aj s priateľmi či rodinou, objavíte priamo v príspevku na Instagrame @dennik_tridsiatnicky.

6 views

Recent Posts

See All
profilova foto_Michaela Recht.jpg

Vitajte!

Ste tu noví? Objavili ste ma náhodou? Prečítajte si viac

o mne, o mojom svete,

denníku tridsiatničky

a článkoch, ktoré s radosťou prinášam mojim čitateľom.

Aby vám
nič neuniklo.

Ďakujem za odber :)

  • Instagram
  • Facebook
  • Pinterest
  • Twitter
bottom of page