top of page

Test: Certifikovaná prírodná kozmetika Nature Box

Uplynulý rok so sebou priniesol aj pár pozitív a jedným z nich bol jednoznačne aj relaunch mojej obľúbenej značky. Nature Box sa v septembri 2020 oficiálne dočkal označenia "certifikovaná prírodná kozmetika". A do mojich rúk sa dostal ich nový rad s olivovým olejom.


Produkty Nature Box v sebe ukrývajú vysoký podiel ingrediencií prírodného pôvodu. To všetko je zabalené v obale z udržateľných materiálov, ktoré sú vyrobené z 98 % materiálu Social Plastic®*, t. j. z plastov zozbieraných z pláží a pevniny. Nature Box tak podporuje sociálnu organizáciu Plastic Bank, ktorá sa snaží zastaviť tvorbu plastového odpadu a vytvárať viac príležitostí pre sociálne znevýhodnených ľudí.

* bez vrchnákov

Zázrak menom olivový olej


100% za studena lisovaný olivový olej je známy najmä pre vitamíny a antioxidanty, ktoré obsahuje. Ľudia využívajú jeho benefity už tisíce rokov. Našim vlasom dodáva lesk a pokožka je vďaka nemu hebká a pevná.


Popularita olivového oleja v starostlivosti o vlasy je veľká. Lesk, ktorý údajne dodáva našim vlasom, môže byť podľa odborníkov spôsobený tým, že olej vyhladzuje kutikulu, t.j. vonkajšiu ochrannú vrstvu vlasu. Sú teda jeho účinky dostatočné alebo ide len o marketingový boom?

Šampón na vlasy s olivovým olejom


Už dlho hľadám šampón, ktorý by mi vyčistil vlasy bez zaťaženia a zároveň by bol šetrný k prírode. Okrem toho, že sa mi často lámu končeky, trápi ma aj častejšie mastenie a pocit "spľasnutých" vlasov. Do tohto rande som teda vkladala veľké nádeje. Nature Box šampón s olivovým olejomvegánske zloženie, neobsahuje sulfáty, silikóny ani umelé farbivá. Je určený pre dlhé vlasy so sklonom k lámavosti.


A výsledok? Voňavé a pevné vlasy, ktoré umývam každý tretí deň. Presne po tom som túžila! Najmä po vyfúkaní držia tvar a objem, čo je po mesiacoch s drdolom na home office veľmi príjemná zmena. :)


Jediné, čo ma máta, je pár zložiek, ktoré som objavila, hoci mne osobne nespôsobili žiadne ťažkosti. Za zmienku ale určite stoja.


*Sodium C14-16 Olefin Sulfonate má čistiace schopnosti a je veľmi penivý. Tieto dve vlastnosti povrchovo aktívnej látky bohužiaľ zvyčajne znamenajú, že je pokožka viac zaťažená a vysušovaná. Okrem toho v šampóne nájdeme aj parfumáciu (Parfum/Fragrance a Hexyl Cinnamal), takže ak tieto zložky nevyhľadávate alebo patríte k alergikom, zvážila by som jeho použitie.

šampón na vlasy s olivovým olejom nature box

Kondicionér s olivovým olejom


Okrem voňavého šampónu prišiel Nature Box na trh aj so zaujímavým produktom - kondicionér v spreji. Je primárne určený na ľahšie rozčesávanie, čo znie ako rozprávka práve pre moje vlasy.


INCI: Aqua (Water, Eau), Caprylic/Capric Triglyceride, Cetearyl Alcohol, Distearoylethyl Dimonium Chloride, Sorbitan Caprylate, Pentylene Glycol, Glycerin Balances, Olea Europaea (Olive) Fruit Oil, Benzyl Alcohol, Arachidyl Alcohol, Betaine, Behenyl Alcohol, Parfum (Fragrance), Arachidyl Glucoside, Dehydroacetic Acid, Limonene, Linalool, Citric Acide, Citral, Geraniol

kondicionér na vlasy s olivovým olejom nature box

Kondicionér v spreji Nature Box je k dispozícii v troch verziách, s avokádovým, olivovým olejom a s olejom z granátového jablka. Do mojich rúk sa dostala olivová verzia a poviem vám, tá vôňa je hotová závislosť! Nemá síce účinky ako klasický kondicionér, no s mojimi vlasmi sa pohral parádne. Jeho použitie je rýchle, jednoduché a v kombinácii so šampónom vykúzlil z mojej koruny krásy hladké, objemné a ľahko rozčesateľné háro. :)


Aký je váš najobľúbenejší vlasový produkt?

Nature Box

64 views
profilova foto_Michaela Recht.jpg

Vitajte!

Ste tu noví? Objavili ste ma náhodou? Prečítajte si viac

o mne, o mojom svete,

denníku tridsiatničky

a článkoch, ktoré s radosťou prinášam mojim čitateľom.

Aby vám
nič neuniklo.

Ďakujem za odber :)

  • Instagram
  • Facebook
  • Pinterest
  • Twitter
bottom of page