top of page

Ako spevniť telo a pribrať? Príbeh o tom, ako ma online cvičenie zachránilo.

Asi sa nás tu nestretne veľa tých, ktoré túžia po pevnom tele, krásnom zadku a zároveň chcú pribrať. Áno, dobre čítate, PRIBRAŤ. Práve to je totiž mojim problémom už niekoľko rokov, dokonca by som povedala, že od malička. Dlhé roky som závidela dievčatám, ktoré majú prsia, pekné postavy a zadky, po ktorých chlapi slintajú. So svojou vážnejšou skoliózou som totiž vždy patrila medzi tie hanblivé typy, ktoré síce rady tancovali na stoloch v klube ale nikdy s nikým neodišli domov. Okrem mojej výchovy a povahy to bolo určite čiastočne spôsobené aj mojim nižším sebavedomím.

Na základnej a strednej škole v Bratislave som sa totiž často stretávala so šikanou či posmeškami a rôznymi prezývkami, ktoré vo mne zanechali stopu. Dievčatá okolo mňa mali už dávno frajerov, zatiaľ čo ja, “lyžička”, “žirafa” a “vychrtlina” som bola často považovaná za chalana v partii, zrejme aj vďaka kreatívnemu krátkemu účesu, ktorý mi v tej dobe maminka vymyslela. :-D Doteraz si pamätám na deň, kedy ma pani z dámskych záchodov posielala na opačnú stranu so slovami: “Chlapče ale tvoje záchody sú tam!”


A hoci vzťahov som mala málo a boli dlhodobejšie, vo väčšine prípadov sa skončili neverou. No nie z mojej strany. Vzťah sa zmenil na katastrofu, svadba na rozvod. Pri tejto časti mi v hlave hrá song od Beyonce - Single Ladies :-D

Až prišiel zlomový bod, kedy som si povedala, že stačilo, mám 29 rokov a aj napriek “hrbíku” (tak volám môj krivý chrbát) sa môžem pokúsiť o nabranie kíl a svalovej hmoty. To však vie byť ťažšie, ako si myslíte. Vyskúšala som rôzne tipy, rady, jedálníčky, zaručené fitness tréningy. Skúsila som osobnú trénerku, výživovú poradkyňu a chvíľu som chodila aj do ženského fitka. Celé moje snaženie však vždy stroskotalo na nedostatku času, lenivosti alebo slabej motivácii a pomoci od trénerok, ktoré sa vlastne ani veľmi nesnažili. Častokrát im totiž stačí potvrdenie o úhrade a jediná ich snaha spočíva v občasnom kontakte cez mail a rozpise tréningov či jedál, ktoré by som mala jesť. A vo finále som sa podpory nedočkala ani od bývalých partnerov, ktorých môj problém veľmi nezaujímal a sami neboli aktívne založení.


Zlomový bod bol teda tu, no žiadna zmena sa nekonala. Našla som síce v sebe chuť jesť a cvičiť, no dôležité bolo nájsť si v tom pravidelnosť a zmeniť aj iné oblasti v mojom živote. Nedostatok spánku či práca až do večera a počas víkendov by mi na mojej ceste za kilami určite nepomohli. Uvedomovala som si, že som iná a že ma priatelia právom volajú “kyselina”. Mohla som totiž zjesť koľko som chcela, no nikdy som nepribrala.


Niektoré mi možno teraz závidíte, no verte mi, opak je pravdou. Stáť na tlačovej konferencii celý deň v horúčavách a odpadnúť len preto, lebo vaše telo nemá čo poháňať nie je sranda. Ísť na fotenie a počúvať slová o tom, ako na vás nevedia zohnať vhodný vrch plaviek, lebo máte príliš malé prsia, zatočí s vašim sebavedomím. Byť odmietnutá len kvôli krivej chrbtici a tenkým rukám vo vás zanechá stopu.


A prečo vám o tom všetkom píšem? Spoznala som Maja a Dianu. A obaja mi zmenili život. Zmenili mi ho v tom, po čom som už dlho túžila. Nebudem tu s vami zdieľať tipy na jedálníček, zaručené triky či cviky, s ktorými zázračne priberiete. V prvom rade vám týmto článkom chcem priniesť motiváciu a ukázať vám, že všetko je to v prvom rade o našej hlave, sebadisciplíne a v neposlednom rade aj o okolí, ktoré na nás vplýva či chceme alebo nie.


V momente, ako som začala vnímať podporu od môjho priateľa, išlo všetko oveľa ľahšie. Ako aktívny športovec mi vie poradiť, poháňa ma, kope do zadku vždy, keď sa mi nechce a keď hľadám výhovorky. Poradil mi ohľadom stravy, ukazuje mi dobré cvičenia či príklady žien na internete, ktoré pribrali tak, ako to chcem ja. Berie ma na výlety, učí ma chodiť na túry.


A priznám sa, že veta: “Milujem tvoj zadok ale keď bude ešte krajší, tak si ťa vezmem!” dokáže poriadne nakopnúť. :-D


Keď som si minulý rok prvýkrát kúpila permanentku do fitka, nemala som potuchy o tom, čo mám robiť, kde začať. Ako čas plynul, prišla som na to, že som po tréningoch nesmierne šťastná. Prvých pár minút som sa síce vnútorne hádzala o zem a hnevala som sa, že neviem s tými mojimi “pahýlikmi” nič zdvihnúť, no vidieť postupný progres stálo za to!


Pre niekoho je možno 5 kilová činka nič, no pre mňa to boli najhoršie minúty života. :-D Postupne však začal byť tréning stereotypný, zlepšenie menej viditeľné a chuť do cvičenia menšia. Prišli dlhé hodiny v práci a celé moje snaženie bolo márne. A akú úlohu v tom hrá Diana Hô Chi?

Di, ako ju všetky jej kočky voláme, sa do môjho života dostala úplnou náhodou. Spojila nás práca, v ktorej sme sa stretli a pri písaní článkov som zistila, že ju vlastne poznám aj z iného miesta. Môj diár od Fitshaker, ktorý som mala na stole, mi ju pripomenul, až som sa dostala k jej skupine na Facebooku “Šport je vášeň.” Najskôr len pracovne a neskôr už ako členka “partie”. :) Koronavírus mi tak okrem domácej karantény priniesol aj vstup do jej skupiny, v ktorej s nami maká každý týždeň.


Vďaka jej rozvrhu cvičení som si našla systém a každýkrát sa teším na tému, ktorú si vymyslí. Jej pozitívna energia, ktorú rozhadzuje na všetky strany, skvelý hlas, motivačné schopnosti a bláznivosť ma nakopli a jej online tréningy zbožňujem. A keď som priateľovi povedala, že nám Diana dala sľub, že naše zadky budú sexi a šťavnaté, musela som ísť do toho! :-D

Nie som poradkyňa, odborník alebo tréner. Napriek tomu som človek, ktorý konečne priberá a vidí čísla, o ktorých sa mu dlhé roky ani len nesnívalo. Pre niekoho to môže byť pomalé, no pre mňa je aj pár gramov naviac úspechom. Bola som hore, no zažila som aj pády. Váha sa mi zvýšila, no po pár týždňoch počas častých služobných ciest opäť klesla. A až tento rok som konečne začala vnímať dlhodobý úspech. A verím, že vďaka Diane a našej skupine to tak aj ostane.

24 views

Comments


profilova foto_Michaela Recht.jpg

Vitajte!

Ste tu noví? Objavili ste ma náhodou? Prečítajte si viac

o mne, o mojom svete,

denníku tridsiatničky

a článkoch, ktoré s radosťou prinášam mojim čitateľom.

Aby vám
nič neuniklo.

Ďakujem za odber :)

  • Instagram
  • Facebook
  • Pinterest
  • Twitter
bottom of page