top of page

Život je krátky!✨

Aj vy máte pocit, že každý rok plynie rýchlejšie? Život je príliš krátky na to, aby ste uviazli v práci, ktorú neznášate. Vo vzťahu, ktorý vás nenapĺňa. V priateľstve, ktoré je jednostranné.

Existuje x dôvodov, prečo robíme niektoré veci. Možno vás život zaviedol určitou cestou. Máte záväzky, či rodinu, o ktorú sa musíte starať. A možno sa obzriete do minulosti a premýšľate, ako ste sa sem dostali.

Neviem, ako som sa sem dostala

“ Neviem, ako som sa sem dostala a už vôbec som toto nadšenie nemala pár rokov dozadu, no som tu. Objavila som vášeň. Vášeň pre život.”

Moja pracovná pozícia mi do života prišla náhodne, no viem, že som sem smerovala už od strednej. Nikdy som neobsedela na jednom mieste a nikdy som nedokázala robiť jednu monotónnu prácu. A preto má môj život 3️⃣ základné prvky:


1. Spolupráca a komunikácia


Spolupracujem a komunikujem. S mojim tímom, s kolegami. Každý deň objavujeme niečo, čo prináša hodnotu do našich životov. Viem, že nestojí za to sa rozčuľovať nad malými vecami. Ak sa v nejakej úlohe nevieme pohnúť, aj zajtra je nový deň. A to platí aj vo vzťahoch.

2. Vystúp z komfortnej zóny

“Moja práca ma vyzýva k tomu, aby som vystúpila z komfortnej zóny a rástla som ako jednotlivec.”

Objavila som v sebe dravosť, motiváciu a sebadôveru. To isté využívam v bežnom živote. Už nie som "people pleaser" ako kedysi. Nesnažím sa splniť každé prianie na úkor môjho času. Viem, kedy povedať nie a kedy si vážiť samú seba.


3. Pripomeň si, prečo to robíš


Najrýchlejší spôsob, ako zapáliť vášeň pre niečo, je pripomenúť si, prečo to robíte. Najmä vtedy, keď veci nejdú podľa očakávania alebo trvajú dlhšie. Zamerajte sa na pozitívne chvíle v živote.


Ak ste uviazli a neviete, kam smerujete, pozrite sa na to z inej perspektívy.

  • Objavte svoje vášne. Svoje. Nie niekoho iného. Venujte sa sebe, začnite behať alebo čítať. Starajte sa o seba, svoje telo a v prvom rade dušu.

  • Stanovte si reálne ciele. Netlačte na seba. Netlačte na iných.

  • Ak si ciele neviete stanoviť hneď, napíšte si ich.

  • Uvedomte si, čo vám bráni plniť si sny. Strach? Partner? Nízke sebavedomie? Čo vám bráni rozprestrieť krídla? Napíšte mi do komentárov, čo by ste na svojom živote chceli zmeniť.

Ak ste naopak spokojné, napíšte mi, čo vám pomáha objaviť vášeň?

11 views
profilova foto_Michaela Recht.jpg

Vitajte!

Ste tu noví? Objavili ste ma náhodou? Prečítajte si viac

o mne, o mojom svete,

denníku tridsiatničky

a článkoch, ktoré s radosťou prinášam mojim čitateľom.

Aby vám
nič neuniklo.

Ďakujem za odber :)

  • Instagram
  • Facebook
  • Pinterest
  • Twitter
bottom of page